tiistai 9. maaliskuuta 2010

Taas tullu jotai pientä tehtyä..


Juuri kävimme tuossa luokkalaisten kanssa koiralenkillä mettätiellä. Kivaa oli niin koirilla kuin ihmisilläkin. Mukana oli koirista Iippo-mopsi, Nemi-labukka, Nasti-holsku, Mila-shelttimix ja mun pojat. Hienointa lenkissä oli mun rakkaan Olli-pojan käytös. Sehän oli ihan kaveria kaikkien kanssa, ja lähes leikkikin kakaroitten kans jos ääreen tunkivat, kun Olli varmuuden vuoksi joutui hihnas olemahan. Mutta siis, KIVAA OLI :D

Ankia kouluun paluu oli eileen edessä. Ja voi pojat ku tökki yli viikon lomailun jälkeen tuolla kotopuoles. Siellon kyl kivaa ku ei tarvi ku pojat ovesta päästää pihalle, ku markkia piisaa isoommallekki laumalle siellä maalla.

Ja tilaa piisas myös noutajaporukalle, kun sinne lumisten pikkuteiden kautta tiensä löysivät. Paikalle löysivät Milla ja Luka labukat, Mikki-flatti, Rossi-kultsu, ja tolleri Netta, plus mun pojat Riki ja Olli. Minna toimi meillä reenivetäjänä, suurkiitos siitä.

Ekaks otettiin kaikille linjoja pellolle tallatuilla poluilla jotka ristikon muodossa. Et pikkupojat Riki ja Luka pääsivät tekeen yksinkertaisia hyvin motivoituja linjoja, ja sitten isommat ylittämään/halkomaan näitä linjoja ja vielä ensiksi noutamiensa damien jättämien hajujälkien yli vähän pitempi linja. Todella hienosti meni kaikilla, vähän tuo vanhajälki mietitytti mut yli päästiin.

Risku ja Olli oli molemmat oikein kuuliaisia, ja seurasivat hyvin (Ollikin sisällä nostattamastaan stressitasosta huolimatta). Ja jotenki Riskusta oli ekaa kertaa kunnolla luettavissa tuota noutointoa, et ku pellon reunaan pääsi, niin oli skarppina ja lähti täysiä noutoon ku luvan sai :D Mun pikku Risku.
Ja Olli teki työnsä niinku kunnon noutajan kuuluukin.

Sit otettiin lumipenkan taa markkeerauksia, Riksulle kolme ykköstä, ja hyvin tuntui pikkupoika vihdoin markkeerauksia tekevän. Ja Ollilla kaks ykköstä ja sit kakkonen perään, ja viimeisen damin jänkytystä lukuun ottamatta noudot meni tosi hyvin.

Sitten oli vielä pellolle sähkötolpan juureen kahta eri polkua vievät sokkolinjat (tai no, toinen oli vain sokko, tai sitten oli koira sokia jos ei muita dameja nähny). Olli suoritti linjat Ollimaiseen tapaansa hyvin. Oikein ylpeä oli emäntä pojistaan. Ja oli kiva nähdä teitä kaikkia noutajaihmisiä, kiitos ku tulitta. Treenataan kesällä lisää.


Viime perjantaina käytiin pitkästä aikaa Katin ja Netan, ja 7kk? vanhan Nuppu-neitin (petit basset griffon vendeen, mä osasin, jes!!!!) kans kyrkkärillä lenkkeilemässä. Kiva oli nähdä vanhoja tuttuja pitkästä aikaa. Ja positiivisinta lenkissä tuo Ollin käytös, eli niitä oli neljän koiran lauma, eikä olli missää vaihees ruvennu pörräämään, mitä nyt vanhasta tottumuksesta rakastui nuppuneidin pyllyyn. Mut Olli oli kyl koko loman positiivinen yllätys mitä tuli sosiaalisuuteen toisia koiria ja ihmisiäkin kohtaan. Mun oma rakas!!! Alkulomasta nähtiin myös Henniä ja uutta vauvaa Luna-japsia ja Vili-mäykkyä, ja nekin Olli hyväksyi mukisematta toisin sanoen kakaroita kartellen ;D


Kaikin puolin oli onnistunut loma, ja treenailtuakin tuli edes jotai pientä lähes päivittäin. Ja ennen kaikkea lomailtua. Kuvassa vielä väsyneitä lomalaisia :)
Ja eikun odotellaan lauantain nou/nome-koulutuspäivää, johka molemmat pojat ja pikku-nemi pääsevät osallistumaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti